logo2xd

ETEN & DRINKEN BIJ KASTEEL DE HAAR

Op en rond het park van Kasteel de Haar hebben wij 2 horecagelegenheden.

Koetshuis de Haar is gevestigd op het Stalplein voor de entree van het park van Kasteel de Haar, waardoor deze locatie ook toegankelijk is voor gasten die niet het Kasteel of Kasteelpark bezoeken. In het Koetshuis serveren wij diverse dranken, zoetigheden, hartige hapjes en lunchgerechten.

Het Tuynhuis is onze andere locatie, dit is een take-away locatie die gevestigd is naast het kasteel op het kasteelpark. Hier hebben wij diverse zoetigheden, hartige snacks, frites, broodjes en dranken.

Hightea

Het reserveren van een Hightea is met ingang van 1 maart 2023 helaas niet meer mogelijk. Uiteraard zijn er nog wel alternatieven beschikbaar zoals een aangeklede borrel of lunch. Deze arrangementen zijn altijd in combinatie met het huren van een aparte zaal. Gebruik het contactformulier voor het aanvragen van meer informatie bij de afdeling Sales en Reserveringen.

Goed om te weten

Sinds januari 2021 is Stalplein BV (huidige uitbater Koetshuis de Haar) in handen van dezelfde eigenaar als Next Kitchen Catering uit Utrecht. Stalplein BV stopt als uitbater van het Tuynhuis per 1 september 2023 en als uitbater van het Koetshuis en de Grote Laverie per 1 december 2023. Voor aanvragen en reserveringen ná de genoemde datums kunt u contact opnemen met events@kasteeldehaar.nl .

KOETSHUIS

Het Koetshuis is in de vakanties 7 dagen per week geopend. Houd de actuele openingstijden goed in de gaten voor dagen buiten de vakanties.

U kunt hier plaatsnemen in ons eigentijdse en sfeervolle restaurant waar uw bestelling aan tafel zal worden opgenomen. In de zomerperiode kunt u ook gebruik maken van het terras aan het Stalplein. 

Vroeger werden hier de koetsen van de familie gestald, nu is het een restaurant voor bezoekers en passanten van Kasteel de Haar. Het restaurant bevindt zich naast de receptie van het kasteel(-park). U kunt ook bij ons terecht zónder het kasteelpark in te gaan.

Het is helaas niet mogelijk om een tafel te reserveren in dit restaurant.

Tuynhuis

Het Tuynhuis is onze locatie gelegen in het kasteelpark met uitzicht op het prachtige kasteel. Deze locatie is een afhaallocatie, heeft een kleine zitgelegenheid binnen en een overdekt terras.

Het Tuynhuis is altijd geopend in de weekenden en steeds vaker ook doordeweeks.

Vanaf 1 april kunt u hier ook een picknickkoets huren. Deze kunt u dan ter plekke vullen met items uit het assortiment van het Tuynhuis. U dient deze 48 uur van tevoren hier te reserveren.

Klik hier voor de actuele openingstijden van het Tuynhuis.

Het is helaas niet mogelijk om een tafel te reserveren in dit restaurant.

brood en Taartjes van Bakkerij Akkermans

Heerlijk vers gebak bij de koffie én ambachtelijk brood van de lokale bakker uit Vleuten! 

Meerdere keren per week komt Bakkerij Akkermans onze vitrine in het Koetshuis vullen met verse taartjes. Naast een heerlijke appeltaart en cheesecake, worden er 4 keer per jaar 1 á 2 éxtra taartjes toegevoegd aan de nieuwe kaart. 

Deze zomer was dat bijvoorbeeld een frisse limoencake. Voor het najaar zijn dat een kokoskersentaartje en notenvruchten taart.

Ook de broden voor de lunchkaart komen bij deze bakker vandaan.

Wij maken hiermee een bewuste keuze om de lokale ondernemer te steunen en kiezen daarmee ook voor kwaliteit.

Picknickkoets

De “Picknickkoets” is weer van stal!

Je kunt de picknickkoets huren voor 15,00 (te betalen bij het Tuynhuis) en hem dan ter plekke vullen met broodjes en drankjes bij onze take-away locatie Tuynhuis in het park. Dit staat er op de menukaart. De huur is inclusief ‘koets’, 2 strandstoelen, koelbox en parasol. 

Wij zorgen dat ie voor je klaarstaat op het gewenste tijdstip. Je kunt hem dan ophalen bij het Tuynhuis en daar meteen je gewenste broodjes, drankjes etc bestellen. Wij ontvangen hem graag uiterlijk 16.30 uur weer retour bij het Tuynhuis.

Wil je gebruik maken van een picknickkoets bij je bezoek aan de tuinen van Kasteel de Haar? Vergeet hem dan niet uiterlijk 48 uur voor je bezoek te reserveren. Je ontvangt een bevestiging.

sisisisi

Kasteellaan 1, 3455 RR, Haarzuilens

030 – 262 73 74

info@koetshuisdehaar.nl