Schulp Vruchtensappen

Puur fruitsap van (h)eerlijk fruit

Het bedrijf van de familie Schulp zit sinds 1861 aan het Zandpad in Breukelen, langs de rivier de Vecht. Hier begon Albertus Schulp vijf generaties terug met het telen van appels en peren in zijn hoogstamboomgaard. De liefde voor het fruit ging van vader op zoon.

Kwaliteitsfruit

Tot 1995 waren Albert Schulp jr. en vader Gerrit vooral gericht op de teelt van kwaliteitsfruit. In dat jaar begon Albert met het verwerken van fruit tot vruchtensap. Ook bij de verwerking wilde hij, als fruitkenner, niet inleveren op kwaliteit. De vers geperste sappen werden meer en meer gewaardeerd in het Groene Hart.

Schulp sappen

Op de locatie waar het familiebedrijf al sinds 1861 fruit teelt, worden ook nu nog elk seizoen peren geoogst. Samen met het fruit van andere telers, worden ze geperst tot echte Schulp sappen.

Duurzaam transport

Schulp Vruchtensappen besteedt veel aandacht aan efficiënt transport. Dit scheelt in de kosten en beperkt de CO2-uitstoot. Uiteraard geldt dit ook voor de energiebesparing. Doordat het bedrijf werkt met bewegingsmelders en tijdklokken wordt onnodig energieverbruik voorkomen.

Sinds 1995 is Schulp Vruchtensappen gecertificeerd om biologisch fruit te verwerken voor de fruitteeltsector. Dit biologische assortiment is terug te vinden bij Koetshuis de Haar.

Beperkte afvalstroom

Het restproduct dat overblijft na het uitpersen van het fruit wordt niet afgevoerd voor verdere verwerking maar gaat direct door naar een melkveehouder aan de overkant van de Vecht. Hij gebruikt het als voeding voor zijn veestapel. Hiermee is het restproduct weer de start van een nieuwe natuurlijke cyclus.

Het afval dat verder vrijkomt wordt zorgvuldig gescheiden. Het restafval bestaat uit slechts enkele kliko’s per twee weken. Dat is gelijk aan de hoeveelheid afval van een middelgroot gezin.

”Met liefde voor de natuur en passie voor het fruit is Schulp zich bewust van al het goede dat het Hollandse land ons biedt. “Daar zijn we vanzelfsprekend zuinig op. Dit komt naar voren bij de bewuste keuzes die we maken.”