logo2xd

Koetshuis de haar

Welkom bij Koetshuis de Haar! Wij zijn een evenementen en horeca gelegenheid, op het landgoed van het grootste kasteel van Nederland; Kasteel de Haar. De indrukwekkende tuinen, het omringende landschapspark en het historische stalplein vormen een prachtig decor voor een zakelijke bijeenkomst, feest of bruiloft!

GESCHIEDENIS​

Kasteel de Haar is met haar 200 kamers, torens en transen en een enorme overkapte binnenplaats uniek in Nederland. De bekende architect Cuypers werd ingehuurd voor de bouw. Het dorp Haarzuilens werd hiervoor speciaal verplaatst.

De tuinen konden natuurlijk niet achterblijven. Jonge beplanting paste niet bij de grandeur van het park. Daarom werden volwassen bomen uit de Utrechtse Heuvelrug naar het park getransporteerd. Twee huizen in Utrecht maakten een bocht te krap voor de wagens. Daar was snel een oplossing voor: de huizen werden simpelweg afgebroken en vervolgens weer opgebouwd.

De fanatieke verzamelaars Etienne en Hélène vulden het kasteel met een bijzondere kunstcollecties. Van Ming tot Franse antiek, van wandtapijt tot speciaal ontworpen bestek. Veel van deze kunstschatten zijn nog steeds aanwezig in het kasteel.

Koetshuis de Haar gevestigd op het carrévormige stalplein is eind 19 e eeuw gebouwd door de beroemde architect Cuypers. Hier stonden de woningen voor het personeel, paardenstallen en was er plaats voor rijtuigen en auto’s. Op het stalplein vind je onze zalen en horecagelegenheid terug.
Een eeuw lang heeft de familie van het kasteel mogen genieten. Dat deden vooral Thierry, kleinzoon van Etienne en Hélène, en zijn vrouw Gabrielle. Zij brachten glamour en stijl naast Kasteel de Haar. Aansprekende namen zoals Brigitte Bardot, Sophia Loren en Roger Moore, Maira Callas en Michael Caine waren te gast op het kasteel.
sisisisi

Kasteellaan 1, 3455 RR, Haarzuilens

030 – 262 73 74

info@koetshuisdehaar.nl