Gouden tips voor aanstaande bruidsparen

Bij het voorbereiden van jullie bruiloft komt een boel kijken. In het Nationaal Trouwonderzoek 2017 van Top Trouwlocaties geven ervaringsdeskundigen tips voor aanstaande bruidsparen. Doe er je voordeel mee!

Bruidsparen die jullie voorgingen hebben bruikbare tips gegeven. De top 6 van deze gouden tips staat hieronder. Bij iedere tip hebben wij een kleine toelichting geschreven.

 

1. Neem voldoende tijd voor de voorbereiding

Onder druk wordt alles vloeibaar wordt weleens gezegd. Maar hoe voorkom je dat de stress de overhand krijgt? Neem ruim de tijd, praat veel met elkaar, bepaal jullie budget en doe inspiratie op alvorens het totaalplaatje compleet te krijgen. Weten wat je wilt (uitgeven) maakt het veel makkelijker om gericht te zoeken naar de juiste invulling. Plan ook wat rust- of funmomenten en bedenktijd in.

 

2. Wees niet te perfectionistisch

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar je hebt helaas niet op alles invloed. En er moet ook ruimte blijven voor spontaniteit. Wees dus realistisch in je verwachtingen.

 

3. Geniet van de voorbereiding en vooral van de dag zelf

Van bruidsparen hoor je vaak achteraf dat ze zo druk waren met alles en iedereen, dat ze zelf niet bewust hebben genoten van hun grote dag. Het zou toch een gemiste kans zijn als jullie zouden vergeten te genieten!

 

4. Laat je niet te veel beïnvloeden door anderen, het is jullie dag!

Het is goed je te realiseren dat het vooral om júllie draait. Jullie bepalen. Misschien helpt het om te bedenken dat het onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen. Dit wil ook weer niet zeggen dat jullie helemaal geen rekening hoeven te houden met jullie gasten. Het moet voor iedereen een mooie dag zijn.

 

5. Kies een ceremoniemeester die jullie allebei vertrouwen

Of nog beter: vraag twee ceremoniemeesters! Twee weten en doen meer dan éen. Bovendien kunnen zij elkaar aanvullen en helpen.

 

6. Bedenk samen goed waar jullie wel en niet jullie geld aan willen uitgeven. Beslissingen nemen en concessies doen moet je samen doen, zodat jullie niet achteraf spijt krijgen.

Inderdaad, je kunt je geld maar één keer uitgeven. Dat betekent de juiste keuzes maken.