Voorbeeldprogramma’s

Doe ideeën op voor jullie trouwdag

Jullie bepalen hoe de grote dag eruit gaat zien. Hier helpen wij graag bij met een programma op maat. Bekijk hieronder vast enkele voorbeeldprogramma’s. Zo doen jullie alvast ideeën op voor jullie eigen trouwdag. Laat je inspireren!

Voorbeeldprogramma 1:
Jawoord onder de oude boom, 3-gangendiner, feest

Ontvangst, ceremonie & toost

We ontvangen jullie, jullie vrienden en naaste familie in de Grote Laverie met een kop koffie. Daarna wandelen jullie samen naar een van de meest romantische plekjes in het kasteelpark: de oude kastanje aan het water. In de schaduw van de oude boom geven jullie elkaar het jawoord met het kasteel op de achtergrond. Met een glas prosecco toosten jullie vervolgens op de liefde en het geluk. Daarna kunnen jullie genieten van de prachtige bruidstaart. 

Terwijl de gasten genieten van een rondleiding in het kasteel, gaan jullie even met z’n tweetjes het park in voor wandelingetje en om trouwfoto’s te maken.

Diner

Jullie ontmoeten het gezelschap weer in de Grote Laverie. Hier serveren we een driegangendiner met bijpassende wijnen. Tussen de gangen door is er ruimte voor een speech en laten jullie vrienden op het grote scherm een fotopresentatie zien van de afgelopen jaren.

Feest!

Langzaamaan komen de avondgasten het Koetshuis binnendruppelen. Dit is het moment voor een toost waarna de dj jullie favoriete nummers draait. Het feest barst los; voetjes van de vloer!

Voorbeeldprogramma 2:
Trouwen in de Kapel, gevolgd door borrel, barbecue en feest

Ceremonie & toost

Jullie gasten verzamelen zich bij de Kapel. Pas als de ceremoniemeester aangeeft dat iedereen een plaatsje heeft gevonden, maken jullie je entree. Na de ceremonie verlaten jullie de Kapel samen met de gasten. Bij mooi weer krijgt iedereen buiten op het kerkeiland een glas prosecco om te toosten.

Daarna wandelen jullie gezamenlijk naar De Grote Laverie, waar jullie gasten een drankje en borrelhapje krijgen. Ondertussen is de ceremoniemeester in de weer om de gasten op de foto te zetten. 

Barbecue

De borrel gaat langzamerhand over in een barbecue. In een losse setting met statafels en terrasmeubilair bewegen jullie gasten zich ontspannen door elkaar heen, terwijl de kinderen in het gezelschap lekker spelen op het Stalplein. Als dessert kunnen jullie de bruidstaart aansnijden. Na het eerste stuk nemen wij het van jullie over en we serveren alle gasten een stukje taart. 

Feest!

Na de barbecue gaan jullie met de daggasten naar het Koetshuis, waar de avondgasten inmiddels komen binnendruppelen. Partytime!

Voorbeeldprogramma 3:
Middagbruiloft met high tea

Ceremonie & toost

Terwijl jullie in het kasteelpark alvast de bruidsreportage schieten, ontvangt een medewerker van Kasteel de Haar jullie gasten bij de receptie van het kasteel en wijst hen de weg naar naar de Rozentuin, die prachtig in bloei staat. Als alle gasten zitten, maken jullie je opwachting en de ceremonie begint.

Na het officiële gedeelte wandelen jullie naar het Stalplein om in de Grote Laverie de bruidstaart aan te snijden en met jullie gasten te proosten met een feestelijk glas prosecco.

High tea van de barones

De rest van de middag genieten jullie in een ongedwongen setting met jullie gezelschap van een High tea van de Barones. Theepotten met verschillende soorten thee en talloze zoete en hartige lekkernijen staan op tafel. Een mooie afsluiting van een sprookjesachtige middag.

Voorbeeldprogramma 4:
Exclusief, uitgebreid tweedaags huwelijk

Ceremonie & toost

Jullie gasten arriveren om 15.00 uur. Een medewerker van Kasteel de Haar vangt jullie gasten op bij de receptie van het kasteel en wijst hen naar de Kapel. Als iedereen in de Kapel heeft plaatsgenomen, komen jullie aan en de ceremonie begint.

Aansluitend aan de ceremonie serveren we een feestelijk glas prosecco. Op weg naar de Main Hall in het kasteel maken jullie met de gasten een mooie fotoreportage op de imposante bordestrappen.

Exclusief diner in het kasteel

Alle gasten verzamelen zich in de Main Hall van het kasteel en nemen plaats aan chique gedekte tafels. Na een heerlijke amuse serveren wij het door jullie samengestelde vijfgangendiner, met bijpassende wijnen. Als dessert serveren wij jullie bruidstaart uit. Tussen de gangen door is er ruimte voor speeches. Op de achtergrond is een klassiek strijktrio en pianomuziek te horen.

Sprankelend feest in het Koetshuis

Tijd voor een sprankelende afsluiting van deze mooie dag! Na het eten en natafelen gaan jullie naar het Stalplein. De Grote Laverie is omgebouwd tot relaxte feestruimte, waar mensen met elkaar kunnen praten. In het Koetshuis draait de DJ de heerlijkste dansmuziek.

Napraten bij een brunch

De volgende ochtend komen jullie gasten – na een overnachting thuis of in een nabijgelegen hotel – weer bij elkaar in de Grote Laverie. Onder het genot van een brunch laten jullie de eerste foto’s en filmpjes van jullie geweldige dag zien op het grote scherm. Eventueel kunnen jullie je gasten als afsluiting nog een bezoek aan Kasteel de Haar cadeau doen.